Vibor Juhas rođen je 1982. godine u Puli. Bavi se ilustracijom, animacijom, glazbom i filmom.

Autor je nekolicine glazbenih spotova uglavnom sastava iz Pule i okolice.

2011. završio je svoj prvi kratki igrani film No Way Out.

2012. godine u suradnji sa Monteparadiso kolektivom stvara dugometražni dokumentarni film Monteparadiso 20 koji nakon premijere u Puli nastavlja svoj put po raznim festivalima u Hrvatskoj i okolici uveseljavajući i informirajući ljude o trnovitom putu koji su prošli i danas prolaze članovi Monteparadiso udruge stvarajući jedan od najpoznatijih underground festivala u svijetu.

 

Ilustrator je dječjih knjiga "Strahosmijeh" (2012., tekst - Vanja Marković), " Ponoć u Parku 52 (2014., tekst - Vanja Marković), Gladijatori - igraj se i uči (2016., tekst - Milena Joksimović)

 

U suradnji sa Manuelom Šumbercem autor je interaktivne slikovnice "Žive razglednice Pule" za koju je tekst napisao Miljenko Jergović.

Dizajnirao je i animirao scenografiju za predstavu Vampirska kronika - Jure Grando (2016., režija - Damir Zlatar-Frey) koja je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta 2016. za najbolju scenografiju. 

Režirao je i animirao kratkometražne animirane filmove "Cijena ugljena" 2016. i "Zarobljenici ugljena" 2017.

 

2017. izdaje prvi broj strip albuma "Mr. Joe" ( scenarij - Vjeran Juhas). Slijedeći nastavak očekuje se u trećem kvartalu 2020. godine.

Autor je mnogih plakata i animiranih jingleova za razne manifestacije i predstave (Sa(n)jam knjige u Istri, Monte Librić, Pula Film Festival, Istarsko Narodno Kazalište, Uljanik...)

Negdje na internetu je pročitao da je preporučeno o sebi pisati u 3. licu...ne sjeća se gdje.
Ali probao je.

2020.

Vibor Juhas - FAcebook
Instagram - Vibor Juhas